Japon cheesecake’in en güzel tanımı, nasıl yapılır?
En yumuşak Japon cheesecake ; Kremalı, hafif, aromalı ve yumuşacık sufle benzeri bir tatlıdır. Sufleye benzerliğinden dolayı sufle cheesecake olarak da bilinir. En uygun Japon cheesecake, Çok sevilen bir tatlıdır. Sıradan cheesecake ile orta arasındaki temel fark En uygun fiyatlı Japon cheesecake Herkese hitap eden bir dokuya sahip olmak. Diğer cheesecake tanımlarına göre daha az tatlı, pamuksu bir pandispanya görünümüne sahiptir. Bu yönüyle cheesecake sevmeyenlerin dahi favorisidir.
EN YETER JAPON PEYNİRİ PEYNİRİ TANIM İPUÇLARI
En iyi Japon cheesecake Tarif biraz karışık gibi görünse de aslında oldukça kolay. Biraz dikkat ve el becerisi gerektirir. Göz kararı değildir, ölçülü hareket edilmelidir. İşte çok formda n iyi japon cheesecakeTarif için bilmeniz gereken tüm püf noktaları;
- Tüm malzemeleri ölçerek hazırlayın:Kolay ve elenebilir bir adım gibi görünse de tüm tanımın seyrini değiştirebilecek bir adımdır. En yumuşak Japon cheesecake İnşaata başlamadan önce tüm malzemeleri ölçü alarak hazırlayın. Tanımlama yapılırken zamanlama çok değerlidir. Yanlış bir adım, tüm tanımın sonucunu etkileyebilir.
- Pişirme kağıdı şeritleri oluşturun: En iyi Japon cheesecake Tarifiniz piştikten sonra pişirme kağıdından şeritler oluşturun ki kalıptan yapışmadan kolayca çıksın. Karşıt çıkarma yöntemi diğer tanımlarda kullanılabilir. Ne yazık ki sallanan, sufle benzeri bir dokuya sahip olduğu için bu tanım işe yaramayacaktır.
- Her şeyi yağlayın: Kek kalıbınıza koyacağınız tüm pişirme kağıtlarını yağlamanız gerekiyor. Pişirme kağıdını yağlamazsanız ve en iyi japon cheesecakeYapışırsa, çıkarırken çatlamasına neden olur.
- Yumurta aklarını soğutun:tam bir hacim en iyi japon cheesecakeBunun için yumurta aklarını ve çırpacağınız kabı buzdolabında soğutun.
- En uygun Japon cheesecake piştikten sonra fırına bırakın: En yumuşak Japon cheesecake Tamamen piştikten sonra fırını kapatın. Kapağı aralık bırakın ve içeride tutun. Bu sayede ortam sıcaklığına düşecek ve çıkardığınızda çatlama yapmayacaktır.
Tüm ekipmanlarınız hazırsa çay saatlerinin ve misafir ağırlama günlerinin en lezzetli ikramlarından biri haline gelecek en iyi Japon cheesecake tarifine geçelim…
EN PÜRÜZSÜZ JAPON PEYNİRLİ KEK TARİFİ
HAZIRLIK SÜRESİ: 25 DAKİKA / PİŞİRME SÜRESİ: 85 DAKİKA
En uygun Japon cheesecake tarifi için malzemeler;
- 1 yemek kaşığı tereyağ (kalıbı yağlamak için)
Krem peynir karışımı için;
- 300 gram krem peynir,
- 4 yemek kaşığı tuzsuz tereyağı,
- 195 gram krem şanti,
- 4,5 yemek kaşığı toz şeker
kek için;
- 6 yumurta sarısı (oda sıcaklığında),
- 2/3 su bardağı kek unu,
- yarım limon kabuğu rendesi,
- 2 yemek kaşığı limon suyu
Yumurta akı karışımı için;
- 6 yumurta akı (soğuk),
- Yarım su bardağı toz şeker
Yukarıdaki için;
- 2 yemek kaşığı kayısı reçeli,
- 2 yemek kaşığı sıcak su
En iyi Japon cheesecake’i nasıl tanımlanır?
Aşama 1
En güzel Japon cheesecake 23-24 cm kelepçeli kalıbınızı üretime hazırlayın. Kalıbın içini 1 yemek kaşığı tereyağı ile yağlayın. 2 adet pişirme kağıdı alın ve birini kek kalıbının tabanı büyüklüğünde kesin. Diğerini 3 kesikle uzun şeritler halinde kesin. Kalıbın tabanı için kestiğiniz parçayı içine yerleştirin. Uzun şeritlerden birini kalıbın yan duvarlarına yapıştırın. En yumuşak Japon cheesecake Yapışmasını önlemek için pişerken yerleştirin. Fırın tepsilerini kalan tereyağı ile tekrar yağlayın. Diğer 2 uzun parçayı çapraz olarak kek kalıbına yerleştirin ve kalan uzun parçaları kalıptan sarkıtın ve yağlayın. Bu kesintiler sayesinde En güzel Japon cheesecakePiştikten sonra rahatlıkla kalıptan çıkarabilirsiniz.
Adım 2
Fırını 180 derecede ısıtmaya başlayın.
Aşama 3
Benmari eritmek için bir tencereye su koyun ve kaynatın. Isıya dayanıklı bir kapta 300 gram krem peynir, 4 yemek kaşığı tereyağı, 195 gram krem şanti ve 4,5 yemek kaşığı toz şeker ekleyin. Kaseyi sıcak su dolu tencerenin üzerine yerleştirin. Ocağın altını en kısık ateşe getirin. Spatula ile tüm malzemeler eriyene kadar karıştırın. Karışım eridikten sonra bir çırpma teli ile pürüzsüz bir kıvam elde edin ve şeker eriyene kadar çırpın. Pürüzsüz bir kıvama gelen krem peynir karışımını ocaktan alın.
Adım 4
6 yumurtanın sarısını ve beyazını ayırın. Yumurta sarılarını teker teker kremalı karışıma ekleyin ve çırpın. Başka bir yumurta sarısı eklemeden önce yumurta sarısı ve krem peynir karışımının yeterince karıştırıldığından emin olun. Bu şekilde tüm yumurta sarılarını karışıma ekleyin.
Adım 5
2/3 su bardağı kek ununu bir süzgeçe dökün ve karışımın üzerine eleyin. Topaklanmaması için un karışana kadar çırpın.
Adım 6
Büyük ve temiz bir kap hazırlayın. Oluşan kek karışımını süzgece dökün ve süzerek yeni kaba aktarın. Bu sayede daha ipeksi ve pürüzsüz bir hamur elde edeceksiniz.
Adım 7
Yarım limonun kabuğunu ve 2 yemek kaşığı limon suyunu hamura ekleyin. Birleştirmek için çırpın ve hamuru bir kenara koyun.
Adım 8
Kek kalıbınızın rahatlıkla sığacağı fırın tepsisinin yarısını geçecek kadar sıcak su koyun. Tepsiyi ısıtılmış fırına koyun ve fırının kapağını kapatın.
Adım 9
6 adet soğuk yumurta akını ayrı bir çırpıcıya aktarın. Yumurta aklarını köpürene kadar çırpın. Yükselen yumurta aklarını çırpma teli ile çalışırken yarım su bardağı toz şekeri azar azar ekleyin. Tüm şekeri eklemeyi bitirdikten sonra çırpma hızını artırın. Sert bir kıvam alana kadar bu hızda çırpın. Yumurta aklarının gerekli kıvama gelip gelmediğini görmek için kabı ters çevirin. Yumurta akları akmıyor ve donmuş kalıyorsa tamamdır.
Adım 10
Yumurta akı karışımından bir miktar çırpıcı ile alın. en yeterli japon cheesecake karışıma ekleyin. Karıştırılana kadar karıştırın. Yumurta akı karışımının üçte birini ekleyerek bu işlemi tekrarlayın. daha sonra En yumuşak Japon cheesecakeKarışımı yumurta akı ile kaseye aktarın ve kalan tüm malzemeleri birleştirmek için hafifçe karıştırın.
Adım 11
Oluşturulan en iyi japon cheesecake Kelepçeli kek kalıbınıza karışımın tamamını tek seferde dökün. Hamurda hava kalmaması için kek kalıbını masaya birkaç kez hafifçe vurun.
Adım 1/2
Fırın kapısını açın. Kek kalıbını su dolu fırın tepsisinin ortasına yerleştirin. Fırın sıcaklığını 160 dereceye düşürün. Kapağı kapatın. Kapağını açmadan 70-75 dakika bu halde pişirin. Süre sonunda fırının ısısını 150 dereceye düşürün. 10 dakika kızarana kadar pişirin. zamanın sonunda en iyi japon cheesecake Tanımın pişip pişmediğini anlamak için kürdan testi yapın. Kürdan kuru çıkıyorsa En yumuşak Japon cheesecakeSenin ‘pişirildi.
Adım 13
En güzel Japon cheesecake İçerideyken fırını kapatın. Kapağı hafifçe açın ve 15-20 dakika bekletin.
Adım 14
En uygun Japon cheesecake fırından çıkarın. Mutfak tezgahına alın. Yerleştirdiğiniz pişirme kağıtlarından çapraz şekilde tutarak keki kalıptan çıkarın. Servis tabağına alın. En uygun fiyatlı Japon cheesecakeEtrafındaki pişirme kağıdını da çıkarın.
Adım 15
2 yemek kaşığı kayısı reçeli ve suyu bir kapta karıştırın. Bir fırça yardımıyla en yeterli japon cheesecake Sürükleyin. Oda sıcaklığında soğumaya bırakın.
soğutma en uygun fiyatlı japon cheesecakeTatlınızı dilimleyerek servis edebilirsiniz.
Afiyet olsun!